Motive să lucrezi cu copiii

At The State University of New York at Stony Brook
De ce este cel mai bun lucru să lucrezi cu copiii
Cum fac copiii ca munca să semene cu distracția
Bethany Smith  
În ultimele două veri, am avut bucuria de a fi un ajutor al unui profesor la o tabără de vară pentru copii cu vârste cuprinse între 5 și 12 ani și sunt atât de multe lucruri care mi-au plăcut în legătură cu slujba. Sincer, nu cred că este ceva mai bun în lume decât să lucrezi cu copiii, din următoarele motive:

1. Nu există niciodată un moment plictisitor
Când lucrezi cu copiii, este întotdeauna interesant. Cineva are nevoie întotdeauna de ajutor sau doar vrea să vorbească cu tine. Nu este vorba niciodată ca doar să stați jos și să nu faceți nimic, lucru care mie mi-l place. Lucrurile se schimbă mereu în fiecare zi, în timp ce învață lucruri noi. Îți păstrează cu adevărat interesul.

2. Este un antrenament gratuit
Nu mă simt niciodată mai obosit decât după o zi lungă de muncă. Copiii au atât de multă energie și se așteaptă la același lucru din partea ta. Săptămâna trecută, unii dintre ei au crezut că este amuzant să dea tot timpul cu mingea de fotbal peste poartă, așa că a trebuit să continui să alerg pentru a o lua, ceea ce m-a salvat de la a trebui să merg pe aparatul de alergat, mai târziu.

3. Poți deveni din nou un copil
Mai ales când sunteți la facultate, este greu să vă faceți timp să vă distrați. Dacă ai în jur copii tot timpul, te forțează să faci asta. Ei doresc în mod constant să fie distrați, astfel încât trebuie să faceți lucruri la nivelul lor. Puteți să vă prostiți și vă puteți juca jocuri pe care le-ați jucat în copilărie și le-ați lăsat în urmă.

4. Te fac mai pozitiv
Copiiilor nu le pasă dacă te-ai trezit târziu și ai pierdut cafeaua de dimineață. Ei doresc atenție și vor să se distreze. Să fiu în preajma copiiilor, în special a celor mai mici, mă face să fiu fericit. S-ar putea să plîngă un minut pentru că au căzut, dar vor  alerga și râde în următorul minut. Atitudinea lor pozitivă este molipsitoare și te obligă să simți același lucru.

5. Te fac mai sociabil
De asemenea, copiiilor nu le pasă dacă nu ești bun la vorbirea cu oamenii. Vor vorbi și vor vorbi dacă le pui întrebările corecte. Când vor fi mai mici, vor vorbi cu oricine despre orice. Cel puțin personal, asta ma inspiră să fac același lucru.

6. Ei sunt mai deschisi
Partea mea absolut preferată de a vorbi cu copiii este cât sunt de deschiși. Nimic nu pare imposibil pentru ei și acest lucru este atât de răcoritor. Când sunt întrebați ce vor să fie atunci când vor crește mari, ei spun lucruri precum jucător profesionist de baschet sau baby sitter. Ei nu sunt preocupați de cât va fi salariul sau de probabilitatea de a lucra efectiv, vor doar să facă ceea ce este distractiv.

7. Bucuria de a-i urmări
Nu este absolut nimic mai bun decât să vezi un copil care face ceva ce nu credea că poate face. Contează așa de mult pentru ei să învețe și să fie o părtași la ceea ce se întâmplă, este atât de împlinitor! Nimic nu mă face să zâmbesc mai mult decât atunci când le văd fețele când fac ceva ce credeau că nu pot face. Nu mă pot gândi la ceva mai plin de bucurie decât asta.

Sursa articolului (în engleză), de acolo am luat și imaginea de la antetul blogului.